Neger kung... eller inte?

Nu stormar det i det svenska folkhemmet, nu djävlar annamma! NU minsann tafsar DE på det svenskaste vi har...Pippi Långstrump. Vart ska detta sluta??? Först tar DE pepparkakorna, chokladbollarna och nationalsången och nu tar de Pippi!!!
Jag hoppas att ni förstår ironin bakom orden ovan.
 
Jag var med familjen i helgen till en liten by någonstans i glesbygden, en by som nu hyser fåtalet invånare, där människorna till stor del lever av jakt och fiske och vad naturen ger, där arbetslösheten är enorm och bredbandsuppkopplingen dålig.
Man kan tänka att vad spelar det för roll om man inte har bredband, vad påverkar det den växande generationen att bo så isolerat? Jo det kan jag tala om, man blir inskränkt, osocial och faktiskt dummare än gemene man. Jag har FULL förståelse för att SD skördar röster som thailändarna plockar lingon i trakter som denna. Här har man inte sett många invandrare, här har man inte arbete för att försörja sig och familjen och här har man få sociala kontakter utanför bygden. Självklart blir man LIVRÄDD när det kommer "hot" om att andra ska komma och ta det lilla man har.
Vi kom dit och hade så klart älskade sonen med oss, han ni vet med de speciella behoven, det udda uppförandet och det stora hjärtat. Som de stirrade, som de viskade och som de pekade. Ja det låter som en historia från förr, från sämre och oupplysta tider men nej. Min kille som är nio år på utsidan men bara 3-4 år på insidan han märkte inget ( tack och lov) men jag som såg tycker synd om dessa barn som vuxit upp så "skyddat". Dessa barn som inte vågade prata med oss, dessa barn är de som kommer att föra rädslan för det som är annorlunda och olika vidare och varför? Jo för att de inte fått leva ett liv i nutiden.
 
Vad har då detta med Pippi att göra? Jo dessa människor och många fler får slängt i ansiktet att nu minsann ska det ändras igen, orden som Astrid skrev, då för länge sedan, de ska bytas ut. Dessa människor som inte förstår orsaken bakom och som INTE har fattat att Astrid själv troligen skulle vilja byta ut dessa ord. Dessa människor behöver kunskap och det är där vi i övriga landet missar, vi tror att de förstår, vi tror att ALLA är lika upplysta men så fel vi har... så vansinnigt fel och det är där mina vänner som SD nu i dag har förstått att hämta sina anhängare, bland de som är rädda och oupplysta....
Jag tycker så synd om de som växer upp till en sådan liten värld...... min son, med alla sina hinder, växer upp till att bli en upplyst individ något som borde vara alla barns rätt och vår förbannade skyldighet.
Jag vill inte att någon annan ska behöva känna som jag gjorde nu i helgen.... och btw jag kommer troligen inte att gå på zoo igen, för nu har jag också förståelse för hur djuren där känner sig ...
Lev väl, ta hand om varandra och sprid kunskap så att fördomar och rädslor skingras.
 
 
 
 
 
 

maskroshjaerta.blogg.se

Om livet med Dravets syndrom som en objuden gäst, om ett mamma hjärta gjort av maskros frön, solsken och norrbottnisk segvuxen tjärugadd.

RSS 2.0